Information A-Ö

Barnvagnsrum

Det finns ett barnvagnsrum i entrén (mitt emot höger uppgångs hiss) med plats för 3–4 barnvagnar.

Bastu

Bastun hittar du innanför dörren i trappan upp till gården. Följ de regler som finns anslagna för användande av bastun. Innehavare av affärslägenheterna har inte rätt att utnyttja bastun.

Brandvarnare

Varje lägenhet är försedd med minst en brandvarnare. Det är lägenhetsinnehavarens ansvar att underhålla brandvarnaren och vid behov byta batteri eller brandvarnare.

Bredband

Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 som ger varje hushåll bredband med en hastighet upp till 100 Mbit/s (från den 1 december 2023 upp till 250 Mbit/s). Vill du ha högre hastighet kan du teckna enskilt avtal med Tele2.

Cyklar

Föreningen har inget cykelrum, men cyklar kan parkeras på stora gården (utan tak) och lilla bakgården (med tak). Tyvärr finns inte tillräckligt med utrymme för alla boende att ha sina cyklar där, speciellt under sommarmånaderna.

Eldstäder

En eldstad måste vara godkänd för att eldas i. En rökkanal eller eldstad som inte har använts under tre år måste (enligt Statens Räddningsverks föreskrifter om sotnings- och kontrollfrister) brandskyddskontrolleras innan den tas i bruk. Eldstad som används måste sotas vart fjärde år.

Fastighetsskötsel och felanmälan

Fastighetsskötare är Björn Höglund. Han kommer en gång i veckan för att se till huset och för att åtgärda fel. Felanmälningar görs via mejl till felanmalan.bf7muttern@gmail.com

Fläktar

För att ansluta en frånluftsfläkt måste du låta provtrycka rök- eller imkanalen. Endast om kanalen är tät och inte delas med annan lägenhet får du ansluta en frånluftsfläkt.

Elektriska fläktar i hygienutrymmen får inte anslutas till frånluftskanaler eftersom dessa är gemensamma för flera lägenheter. Genom att ansluta en fläkt till kanalen omöjliggör du ventilation för dina grannar.

Föreningsstämma

Ordinarie föreningsstämma (årsmöte) hålls årligen under april månad. Extra stämma kan förekomma under hösten. Kallelse sätts upp på anslagstavlan i entrén. Kom gärna till stämman eftersom det där ofta avhandlas viktiga frågor som rör fastigheten (t.ex. renoveringar och större reparationsarbeten).

Försäkring

Se över ditt försäkringsskydd! Som medlem i en bostadsförening bör du teckna ett bostadsrättstillägg till din hemförsäkring eftersom du har en utökad underhållsplikt för din lägenhet i jämförelse med den som bor med hyresrätt. Hör med ditt försäkringsbolag och glöm inte att säga att du bor i en bostadsförening (och inte i en bostadsrättsförening).

Gården

Gården är till för föreningens medlemmar och det finns en grill som får användas. Hjälp gärna till att hålla gården fin. Gräset behöver bland annat klippas på somrarna. På gården växer också vinbärsbuskar och klarbär som kan plockas.

Källar- och vindsutrymmen

Alla lägenheter har ett tillhörande källar- eller vindsförråd. Saker ska inte förvaras i de gemensamma utrymmena då det begränsar framkomligheten för andra. Det är också en fara vid brand.

Namnskyltar

Nya bokstäver till namnskylten på din dörr får du om du vänder dig till Emelie Albertsson i styrelsen. Han ändrar även uppgiften på namntavlan i entrén.

Postboxen har två namnskyltar: en som visas på utsidan och en som visas när luckan är öppen (för brevbäraren). Du kan själv byta den yttre etiketten genom att skriva ut ditt namn i typsnittet Arial 16 punkter och montera lappen i hållaren på insidan av luckan. Observera att hållaren är lite ömtålig och svårhanterlig. För att sätta upp den inre namnetiketten kontakta Emelie Albertsson i styrelsen som kan hjälpa dig att sätta upp den med en dymo-printad etikett.

Pantsättningsavgift

Pantsättningsavgift utgår med 1 procent av prisbasbeloppet.

Piskställning

Piskställning finns på lilla gården bakom gårdshuset (utgång genom gårdshusets entré).

Portkod

Portkoden är aktiverad kl. 8–20 alla dagar. Övrig tid måste nyckelbricka alternativt nyckel användas.

Rökning

Rökning är inte tillåten i föreningens gemensamma utrymmen. På stora gården är rökning tillåten vid grillplatsen, dock får fimpar ej kastas på marken utan måste tas med från gården.

Soprum

Soprummet ligger bredvid entrén. För att komma in där använder du portnyckeln eller den elektriska låsöppnare som finns på vänster sida i entrén när du är på väg ut. I soprummet finns kärl för olika typer av sopor. Anvisningar finns i anslutning till respektive kärl. En byteshylla finns till höger om dörren där du kan lämna brukbara saker som någon annan i föreningen kan tänkas ha glädje av. Det står var och en fritt att fynda bland byteshyllans objekt. Hjälp till att hålla god ordning i soprummet! Det är nödvändigt för att det ska fungera.

Styrelsen

Styrelsen sammanträder kontinuerligt under året och handlägger alla löpande ärenden. Styrelsens nuvarande sammansättning framgår av uppgift på anslagstavlan i entrén.

Städdagar

Två gånger per år, vår och höst, har vi städdagar i föreningen. De brukar vara ett utmärkt tillfälle att under gemytliga former lära känna grannarna samtidigt som vi gör fint i fastigheten. 

Tv-utbud

Föreningen erbjuder kabel-tv och bredband via Tele2. Det är de abonnemangsfria digitala tv-kanalerna som erbjuds. Vill du ha fler kanaler kan du beställa något av abonnemangen från Tele2. Kostnaden för det utökade tv-utbudet betalas av den enskilde medlemmen. 

Trapphusen

Medlemmar i föreningen uppmanas att gemensamt hjälpa till att hålla trapphuset i fint skick. Saker ska inte förvaras i trapphuset då det begränsar framkomligheten för andra och är en fara vid brand.

Tvättstuga

Tvättstugan hittar du innanför dörren i trappan upp till gården. Följ de regler som finns anslagna för användande av tvättstugan.

Maskinerna i tvättstugan är försedda med tidslås och går inte att använda utanför tillåten tid. Tillåten tid är kl. 7–22 vardagar, kl. 12–22 lördagar och helgdagar.

Innehavare av affärslägenheterna har inte rätt att utnyttja tvättstugan.

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av köparen och utgår med 2,5 procent av prisbasbeloppet.